Tréning, coaching, csapatépítés.

Küldetésünk az Ön sikere

> Az Ön sikere azon múlik, hogy intézi a dolgait.

> Létszükséglet, hogy meg tudja győzni az embereket.

> A jó hír az, hogy a kommunikációs készségek javíthatók... és mi segítünk


Miért Great Plain?

A Plain Language (egyszerű nyelv) olyan kommunikációt jelent, amit a közönség gyorsan, könnyen, teljes egészében megért az első hallásra vagy olvasásra.  A Plain Language szöveg tiszta és világosan átlátható struktúrájú. Közismert szavakból, rövid mondatokból, számos megértést segítő ábrából, táblázatból, listából áll.

A Plain Language története a 19. századba nyúlik vissza, amikor angol nyelvterületen azt kutatták, hogy vajon miért írnak vagy beszélnek olyan nehezen egyesek. Rájöttek, hogy az angol nyelv egyszerűsödik és a legokosabb, amit tehetnek, ha a szabályokat a beszélt köznyelvhez igazítják, egyszerűsítik.  

A 20. században kutatók azt találták, hogy az emberek azt olvassák, azt hallgatják a rádióban és azt nézik a tévében, amit a legegyszerűbb megérteni. Annak hisznek, akit megértenek.

Amerikában kormányzati szintre emelték a Plain Language ügyét és Barack Obama elnök aláírta azt a törvényt, ami kimondja, hogy minden jogszabályt és kormányzati dokumentumot a legegyszerűbben megérthető köznyelven kell megfogalmazni. (Plain Writing Act of 2010)

A Plain Language szabályai szerint adott iránymutatásokat jobban értik, jobban követik és ezzel sokat lehet spórolni!

A Plain Language, avagy egyszerű nyelv használata csak manapság kezd utat törni Magyarországon. A hivatali nyelvezetet és az üzleti zsargont csak nagyon kevesen értik meg, ez bizalomvesztéssel jár. Ha azt szeretné, hogy megértsék, amit mond, csak nézzen rá egy hazánkat ábrázoló angol nyelvű térképre és legyen ez a sorvezetője: a kellős közepén ott áll csupa nagybetűvel: GREAT PLAIN.


Kik vagyunk?

Szakértők kommunikáció és menedzsment területen.

> Televíziós, rádiós és új média háttérrel.

Tapasztalt trénerek, akik üzleti és kormányzati vezetők kommunikációs képességeit fejlesztik.

> Egyedi oktatási anyagokkal és tréning technikákkal.

Csapatépítők, akik teamek sikeréhez járulnak hozzá.

> És még jól is érezzük magunkat közben :)


 

 

Bognár Tibor

Ügyvezető

 

Közgazdasági egyetemi végzettsége után a média felé fordult. Miután gyakorlatot szerzett, újra iskolapadba ült és az Egyesült Államokban kommunikáció menedzsmentből diplomázott.

Korábban dolgozott televíziós riporterként, szerkesztőként, rádiós műsorvezetőként, majd az HBO kreatív produkciós menedzsereként.

Főtanácsadóként, igazgatóként és az MTVA vezérigazgatói kabinetjének vezetőjeként részt vett a magyar közszolgálati médiarendszer átalakításában.

Az elmúlt években tananyagot fejlesztett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem számára. Előadóként és trénerként segített kormányzati, közigazgatási vezetőket jobban kommunikálni.


Kontakt: +36 30 991 7275